VIRTUAALIPELAAJAT LIIKKEELLE -haaste

Sinä opettaja tai liikunnanopettaja!

Haastamme sinut liikuttamaan virtuaalipelaavia lapsia ja nuoria.

Sinulla on osaaminen ja ammattitaito leipoa tästä haasteesta jotain herkullista. Sinä tiedät keinot ja kanavat, tunnet oppilaasi ja tunnet työsi. Juuri sinä olet se, joka voi vaikuttaa. Ja siksi sinun tulee vaikuttaa.

Tiesitkö, että…

Ammattioppilaitokset ja urheiluseurat ovat jo heränneet virtuaalipelaamisen merkitykseen tarjoamalla esimerkiksi kokonaisia opintolinjoja pelaajille? Tutustu esimerkiksi Tuusulan lukio ja Järviseudun ammatti-instituutti (https://web.tuusula.fi/tuusulanlukio/index.tmpl?sivu_id=3049, http://www.esportkoulu.fi/#).

Sinun vuorosi

Seuraava askel on ottaa kestävän pelaamisen teemat esille tehokkaammin myös peruskoulussa. Tarkoituksemme ei ole lietsoa nuoren peliaddiktiota, vaan edistää tasapainoista ja liikunnallista arkea, johon pelaaminen kuuluu yhtenä osana.

Voisiko teidän koulu tarjota valinnaisaineen, yksittäisen kurssin tai koulun jälkeistä kerhotoimintaa pelaajille?

Voidaanko teidän koululla toteuttaa pelaajia motivoivaa matalan kynnyksen toimintaa, jossa pelataan yhdessä ja huolehditaan ohjatusti tauoista, venytyksistä ja oheisliikunnasta?

Voidaanko koululle kutsua pelaajavaikuttaja kertomaan esimerkillään liikunnan merkityksestä hänen omalle pelaamiselleen?

LUE MYÖS: Mitä voit tehdä?